محل تبلیغات شما

در طی این سه دهه جنگ به علت عدم مراقبت و نگهداری از پوشش گیاهی 72 درصد درختان جنگلی و بوته های کوهی و پوشش گیاهی چراگاه ها تخریب شده است و به همین علت کشور ما افغانستان با فقر پوشش گیاهی و افزایش فرسایش آب و فرسایش خاک و آلودگی بصری محیط زیست مواجه است.
آلودگی، گرد و غبار دشت ها وضع شهر های کلان نماد از آلودگی بصری محیط زیست است.

آلودگی بصری هنگامی رخ می دهد که نور خورشید ذرات آلودگی را جذب می کند. این آلودگی مانند سولفات نیترات ها، ترکیبات کربن آلی، دود، گرد و غبار می باشند. آلودگی گرد و غبار باعث تیرگی هوا می شوند و منافع و حیات موجودات زنده را به مخاطره می اندازد و بخصوص باعث مشکلات سلامتی انسان از قبیل بیماری های تنفسی، چشم دردی، افسردگی، استرس، کند ذهنی و بیماری روانی و روحی می شود.

1. کندن بی رحمانه بوته ها و گیاهان باعث شدن کوه ها و دشت ها از پوشش گیاهی شده است که در نتیجه این کار خاک بطور مستقیم مقابل شعاع آفتاب قرار گرفته و درجه حرارت بالا رفته و خاک خشک شده، دیگر توان جذب باران و نگه داشت برف را ندارد.

پیامد فوری این وضیعت باعث زود آب شدن یخچال های منطقه کوبا و سلسله کوه هندوکش و هم افزایش سیل و برف کوچ، جریان شن روان و توفان باد در نواحی بعضی ولایات شده است. سیل و برف کوچ و توفان بادها افزون بر آسیب های که به کشاورزی و محیط زیست وارد می کند هر سال باعث مرگ افراد زیادی در این مناطق شده است. این بوته ها، گیاهان زیست بومی این منطقه هستند که یکی از عوامل پدید آمدن آب و هوای گوناگون در عرض منطقه می باشند. کندن بیش از حد این گیاهان سبب آسیب رسانی به محیط زیست مناطق است. تخریب بیش از حد این گیا هان اثرات مخربی را روی سطح منطقه می گذارد و هم به روند بیابان شویی رو به توسعه در مناطق گرمسیر می افزاید.

2. بهربرداری نامناسب غیر مستقیم و چراندن چرای بی رویه ی حیوانات در چراگاه باعث تخریب عمده ی چراگاه ها، محو و نابودی درختان کوهی، بوته ها و گیاهان چراگاه بعضی نواحی افغانستان شده است. منظور از چرای بی رویه یعنی چرای بی موقع و زدو هنگام یا چرای بیش از اندازه و چرای طولانی مدت یعنی خروج دیر هنگام از محل یک چراگاه است و این پروسه هنوز هم ادامه دارد.

ادامه ی این روند بعضی نواحی کشور ما را با مشکلات بسیار مانند برف کوچ، سیل های مخرب، کم آبی، طوفان شن های روان، آلودگی بصری محیط زیست، خشکسالی های پی در پی روبه رو برو کرده که ما هم شاهد آن در نواحی بدخشان، تخار، سر پل، سمنگان، غور و پنچشر و غیره هستیم. سیلاب های پی در پی و متواتر در نواحی بدخشان که ساکنان محل در مورد این سیلاب می گویند که این سیلاب ها بی سابقه بوده است و از مدت های طولانی در یاد ندارند و ادامه زندگی در این نواحی نگران کننده شده است.

3. علت جنگ و نبرد نظامی سه دهه سبب آلودگی هوای افغانستان با گرد و خاک تا اندازه ای است که ریزگرد ها توسط وزش باد های به یخچال ها نیز خود را رسانیده است و باعث ذوب سریع یخچال ها شده است.

{آلودگی محیط زیست}

{معضل آلودگی محیط زیست}

"حفاظت از محیط زیست"

های ,ها ,آلودگی ,باعث ,نواحی ,بوته ,شده است ,پوشش گیاهی ,آلودگی بصری ,است و ,محیط زیست

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

دست نوشته های لحظات تنهایی ♥㋡ دنیای شکلک و عکس فانتزی ㋡♥ منتظران ظهور